Onmisbare online marketing tools (deel 2)

Er zijn weer een hoop marketing tool favorieten bijgekomen sinds ik dit artikel schreef. Daarom de updated versie van mijn favoriete en onmisbare online marketing tools.

Marketing tools (deel 2)
Facebook pixel helper marketing tool
Facebook Pixel Helper is een Chrome extensie en de perfecte troubleshooter. Even checken of je de Pixel correct hebt geïnstalleerd of even spieken bij anderen om te zien of zij een Facebook Pixel actief hebben. Ik kan niet meer zonder deze marketing tool!
google url builder marketing tool
Campaign URL Builder + Bitly
Deze combi is goud. Met de Campaign URL Builder (van Google) geef je de juiste *UTM tags mee aan de url’s die je gebruikt op Facebook of Instagram. Die lange url verkort je vervolgens met Bitly #WinningTeam!
*UTM: Na verloop van tijd weet je precies op welke link het vaakst is geklikt en welk kanaal dus het beste werkt voor jouw bedrijf. Deze data zie je uiteindelijk terug in Google Analytics.
Lob Postcards
Ik ben gek op automatisering, maar soms mis ik die personal touch. Lob Postcards brengt de fysieke en digitale wereld samen. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe klant of aanmelding voor een e-maillijst automatisch een fysieke(!) ansichtkaart sturen om ze welkom te heten. Een beetje een dure grap als je er eentje naar iedereen stuurt, maar wel een hele gave marketing tool.
countdown timer marketing tool
Sendtric Countdown Timer
Een lopende aftelklok IN een e-mail? Dat krijg je met deze marketing tool gratis voor elkaar. Vul de einddatum in en plak de code in een ‘HTML block’ in een ActiveCampaign of Mailchimp campagne. De klok telt vervolgens live af in iedere e-mail.
UpViral
Zou jij je trouwste fans weleens willen belonen als ze bijvoorbeeld je posts delen? Met UpViral krijg je dit, geheel geautomatiseerd, voor elkaar. Je kunt aanmelders punten laten verzamelen om bijvoorbeeld bonus content te ontvangen of om kans te maken op een prijs. Zoals de naam al doet vermoeden stimuleert UpViral het ‘viral’ gaan van jou content.
phantombuster marketing tool
Phantom Buster
Phantom Buster is een heuse API winkel. In de verlenging van IFTTT kun je in de Phantom Buster store bijna álle kanalen en álle handelingen automatisch met elkaar koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch Facebookposts liken van profielen die jij aangeeft, automatisch Facebook Messenger berichten versturen of automatisch een lijst van Instagram volgers ophalen. De mogelijkheden zijn eindeloos bij deze marketing tool..
Facebook raster marketing tool
Facebook Rastertool
Vind je het ook zo irritant dat je advertentie wordt afgekeurd omdat er teveel tekst in de afbeelding zit? Met deze tool check je eenvoudig of je afbeelding voldoet aan de Facebook richtlijnen.
surveymonkey marketing tool
SurveyMonkey
Dit is een bekende marketing tool, maar toch wil ik hem nog een keertje vermelden. Met SurverMonkey maak je zelf super mooie enquetes. De functies en mogelijkheden zijn echt eindeloos te noemen en dat maakt dit de ideale tool om bijvoorbeeld feedback van klanten mee te verzamelen.
World Vector Logo
Deze gigantische database bevat bijna alle denkbare logo’s ter wereld in een uitmuntende kwaliteit. En het mooiste is dat je ze gratis kunt downloaden!
Marketing tools (uit deel 1)

Pixabay

Gratis afbeelding, gratis foto’s, gratis video’s, gratis vectoren, gratis illustraties. Pixabay heeft meer dan 1,1 miljoen bestanden online die je gratis kunt gebruiken. Als je geen (gratis) account hebt moet je verifiëren dat je geen robot bent, met een simpele aanmelding neem je ook dit obstakel weg.

Pexels

Pexels heeft enorm stijlvolle afbeeldingen online staan. Super hoge resolutie en vooral érg leuk voor online. Denk aan tafels gevuld met laptops en groepen mensen in bespreking. De keuze is iets beperkter dan bij Pixabay, maar dat maken ze goed met de hoogwaardige kwaliteit van de afbeeldingen.

Pexels video

Zoals hierboven, maar dan bewegend. Ook bij Pexels video kun je ervan uitgaan dat de kwaliteit ontzettend goed is. Mooi blurr video’s, natuur, urban tot hele avonturen. Ben je handig met Premiere pro? Dan stel je hier zo een hele speelfilm samen.

Extra tip voor de échte makers:

Canva

Geen budget voor dure bewerkingsprogramma’s zoals Adobe Illustrator? Een gratis alternatief voor Adobe Photoshop? Met Canva kun je een heel eind uit de voeten. Strakke Social Media posts, mooi ontworpen E-books en treffende presentaties. Geen watermerkjes, gewoon gratis. Je betaalt alleen voor sommige ‘premium content’, maar geloof me, met de basics ben je wel even zoet!

Asana

Ik ben inmiddels al enige tijd actief gebruiker van Asana en ik ben fan! Verschillende projecten, taken en gebruikers komen samen met ieder hun eigen kleur. Asana voelt als een soort online kantoor, iedereen heeft zijn eigen cubicle, maar overkoepelend kun je altijd even meekijken.

Ga je echt corporate dan kun je in Asana tegen wat beperkingen aanlopen, maar als ZZP’er die af en toe samenwerkt met andere Freelancers is het ideaal. Je kunt gratis starten, wil je meer? Dan betaal je $9,99 per maand. Wat je daarvoor krijgt ontdek je hier.

Everhour

Everhour is een online marketing tool om je uren te registreren. Door de koppeling met Asana kun je tijd direct aan een specifiek project toekennen. De Chrome extensie waarmee je de timer kunt starten is een leuk extraatje. In de praktijk kent Everhour nog wat kinderziektes, maar de essentie van de tool is erg gaaf.

Trello

Trello lijkt ieders lieveling en hoewel ik Asana boven Trello verkies snap ik waarom deze tool zo populair is. Vooral als je erg visueel bent ingesteld kun je met Trello een waar kunstwerk aan taken, ideeën en checklists ontwerpen. Een omgeving die met zijn mooie kleuren en mate van personalisatie een ware beloning is, mits je je taken op tijd af hebt.

JIRA | Atlassian

Deze is relatief nieuw voor me, maar door enthousiaste geluiden wilde ik hem niet weglaten. Een oordeel blijft dus nog even achterwege. Heb je zelf ervaring met JIRA? Vertel me wat je ervan vindt in de comments.

Open SEO stats (Chrome extensie)

Ik ben gek op deze extensie. Webbrowser Chrome (van Google) biedt zijn gebruikers de mogelijkheid om bepaalde mini tools te integreren met de browser. Bezoek een website, klik op de extensie en hij geeft je de informatie die hij heeft.

Open SEO stats lijkt een beetje op het ingrediënten label op de achterkant van een pak vla. Inzicht in verkeer, indexering, rank, CMS, pagina snelheid, enzovoorts, enzovoorts. Een website; Élke website heeft voor jou geen geheimen meer als je deze extensie gebruikt.

Woorank (Chrome extensie)

Meer inzicht in je SEO prestaties en vooral, waar je kunt verbeteren. Woorank heeft een Chrome extensie, maar je kunt een url ook gewoon invullen op de website. super handig!

Hotjar

Pas op, deze tool is zeer verslavingsgevoelig. Hotjar is je eigen kleine spionagecamera. Creeër een heatmap om te zien waar bezoekers op je website het meest op klikken of film hun beeldscherm terwijl ze door je website navigeren. Gerust, zodra ze je website verlaten stoppen de videobeelden ook. Deze tool kan ontzettend goed helpen om bijvoorbeeld foutjes in je bestelproces te onderscheppen. Ook kun je bekijken of blogs misschien te lang (of kort) zijn.

SimilarWeb

SimilarWeb is een soort Google Analytics, voor andere websites. Natuurlijk is de informatie die je krijgt beperkt, maar je kunt bekijken hoeveel bezoekers een website krijgt en uit welke bron zij het meeste verkeer krijgen.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Content Planner
Direct Downloaden

Print hem uit en vul hem in volgens de instructies, prik hem op je prikbord en zie je interactie op Facebook groeien.