Cadeau voor ondernemer: De 10 beste boeken!

Het beste cadeau voor ondernemer? Dat zijn bijna altijd boeken. Ik verslind ze!

De gemiddelde CEO leest zo’n 52 boeken per jaar, dat is een boek per week! Lijkt veel, maar deze boeken lees je in één ruk uit én bevatten waardevolle lessen die je op je bedrijf toe kunt passen. Dat maakt van een boek het beste cadeau voor ondernemer.

De wereld knoeit met onze geest. De mate van stress en angst neemt toe. Een snelle, gejaagde planeet zorgt voor een snel en gejaagd leven. We zijn meer verbonden, maar voelen ons steeds eenzamer.

Matt Haig is absoluut mijn nieuwe favoriete auteur. Hij vangt op een briljante manier wat de moderne maatschappij met onze geest doet en weet dat op een enorme feel good manier te brengen. Wil je wat vaker offline? Dan is dit hét boek voor bewustwording. (En als je maar één boek in je leven zou lezen, dan is het deze).

Bekijken op Bol.com (Engelstalig) -of- Bekijken op Bol.com (Nederlandstalig)

Dit boek kwam uit in 1937(!) en verandert ook vandaag nog levens. “The single greatest guide to achieving success ever written” en dat moet ik beamen. 

De waarde van dit boek is onmeetbaar en helpt je direct in een andere mindset.

Bekijken op Bol.com (Engelstalig) -of- Bekijk op Bol.com (Nederlandstalig)

Ik ben stiekem een beetje fan van Jos Burgers. In een ver verleden heb ik hem mogen interviewen en als dank voor het artikel stuurde hij mij ‘Eén fan per dag toe’. 

Een heerlijk compact boek over lief zijn voor je klanten en hoe je in de moderne tijd de verwachtingen nog steeds kunt overtreffen. Als dat geen goed cadeau voor ondernemer is weten wij het ook niet meer!

Bekijken op Bol.com (Nederlandstalig)

Nog een Nederlandstalige favoriet. Aartjan van Erkel heeft een waar copywrite-handboek geschreven. Maak je (online) teksten onweerstaanbaar en zie je aantal klanten heel vlot groeien!

Bekijken op Bol.com (Nederlandstalig)

Dit boek werd voor het eerst uitgegeven in 1989, maar is nog altijd even actueel. Dit boek zou gelezen zijn door presidenten, CEO’s en andere prominente figuren in de maatschappij. 

Het is een praktisch handboek waar je als ondernemer zeker wijze lessen uit gaat leren!

Bekijken op Bol.com (Engelstalig) -of- Bekijken op Bol.com (Nederlandstalig)

Waarom zijn sommige mensen en organisaties meer inventief, baanbrekend en succesvoller zijn dan anderen? En waarom zijn ze in staat om hun succes steeds weer herhalen? Volgens Simon Sinek is dat omdat ze starten met hun ‘WHY’. 

Het boek bevat veel voorbeelden uit ‘corporate’ en is soms wat minder toepasbaar voor kleine bedrijven, maar de kernboodschap is erg waardevol. Zeker als je mensen niet wil misleiden om bij je te kopen, maar echt fan van je bedrijf wil maken. 

Bekijken op Bol.com (Engelstalig)

Wist je dat de kinderen van Steve Jobs nooit een iPad hebben gehad? En dat de makers van World of Warcraft nooit hun eigen spel hebben gespeeld?

In Irresistible ontdek je hoe verslavend technologie werkt (en hoe je jezelf hiertegen kunt wapenen). Wat maakt dit boek het beste cadeau voor ondernemer? Het is goed om bewust te zijn van de technologie die je gebruikt en hoe je daar verantwoordelijk mee om kunt gaan.

Bekijken op Bol.com (Engelstalig) -of- Bekijken op Bol.com (Nederlandstalig)

Rich dad poor dad is een startpunt voor als je meer grip op je financiën wilt hebben. “It has since become the #1 Personal Finance book of all time” dat ook voor niet-ondernemers een must-read is!

Bekijken op Bol.com (Engelstalig)

Het ideale cadeau voor ondernemer nog niet gevonden? Bekijk dit artikel eens!

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Content Planner
Direct Downloaden

Print hem uit en vul hem in volgens de instructies, prik hem op je prikbord en zie je interactie op Facebook groeien.